Share

Patriotsima šesta titula u razočaravajućem Super Bowlu

New England Patriotsi došli su do šeste titule u NFL-u nakon što su sinoć u velikom finalu pobijedili Los Angeles Ramse sa 13:3, ali ovo je bio jedan od lošijih Super Bowla u posljednjih desetak godina.

U prvoj dionici utakmice najviše smo gledali dobre poteze obje ekipe, dok su igre u napadu izostale s obje strane. Ovo je bio i jedan od najgorih Super Bowla za legendarnog Toma Bradyja koji se probudio tek u finišu utakmice kako bi svojim dodavanjima osigurao šesti naslov Patriotsima kojim su se sada izjednačili sa Pittsburg Steelersima koji također imaju šest titula.

Na poluvremenu je rezultat bio svega 3:0 za Patriotse jer su odbrane došle do izražaja. Posebno se to odnosi na odbranu Patriotsa koja nije dopustila apsolutno ništa ofanzivi Ramsa. Quaterbackobi Tom Brady i Jared GOld su poprilično zakazali, te su bili pod konstantnim pritiskom.

Ništa bolju igru nismo vidjeli ni u trećem periodu gdje su odbrane nastavile da dominiraju na terenu. Ipak, Ramsi su nekako uspjeli da pogode šut za tri poena i u posljednju dionicu uđu s rezultatom 3:3. No, za njih se tada dogodila najgora stvar jer se probudio Tom Brady koji je počeo konačno “hraniti” loptama svoj napad.

Na devet minuta do kraja Brady je zaigrao u svom stilu i maksimalno je koristio fantastičnog Juliana Edelmana. Sedam minuta do kraja sjajno je bacio loptu za Roba Gronkowskog koji je loptu uhvatio na dva jarda. Nakon toga Sony Michel je postigao touchdown koji je bio prvi na meču i doveo Patriotse u vodstvo od 10:3.

U finišu se utakmica konačno otvorila, a i na drugoj strani Golf je počeo konačno dijeliti lopte svojim igračima. No na četiri minute do kraja Patriotsi su mu presjekli pas i došli na korak do pobjede. Patriotsi su uspjeli da privedu meč kraju, te su pogodili još jedan šut za tri poena i na kraju slavili s konačnih 13:3.

Rezultat 13:3 je ovaj Super Bowl istaklo kao meč s najmanje poena, no sigurno da to Patriotsima nije važno. Za njih je ovo već šesta titula, a sve su to uspjeli ostvariti u eri trenera Billa Belichicka i nevjerovatnog Toma Bradyja.

sportsport.ba