Share

Pilav: Implementacija inicijative za mixed zone u PLBiH obavezna od iduće sezone

Izvršni Direktor Sektora za sport u Nogometnom savezu BiH Elmir Pilav, uputio je odgovor Udruženju sportskih novinara, koji su pokrenuli inicijativu da se uvedu mixed zone na stadionima Premijer lige BiH.

Kako se navodi, održan je zajednički sastanak predstavnika klubova BHT PL BiH i NS BiH, na kojem je između ostalog razmatrana i pomenuta inicijativa.

“Poštovani,

U vezi sa ranije dostavljenim odgovorom na vašu inicijativu za uvođenjem mixed zone na stadionima BHT PL, ovim putem vas želimo obavijestiti o slijedećem:

Dana 06.12.2018. godine, održan je zajednički sastanak predstavnika klubova BHT PL BiH i NS/FS BiH, na kojem je između ostalog razmatrana i pomenuta inicijativa. Svi klubovi su prihvatili i podržali prijedlog za uvođenjem obavezne mixed zone na utakmicama BHT PL, a neki klubovi istu imaju već implementiranu.

Međutim, imajući u vidu infrastruktirne uslove na stadionima, potrebu da se na određenim stadionima poboljšaju infrastrukturni uslovi kako bi predstavnici medija imali bolje uslove za nesmetan rad, kao i sigurno okruženje, zaključak je da implementacija ove inicijative bude obavezujuća za sve klubove od sezone 2019/20, a da se u proljetnom dijelu sezone 2018/19 ista implementira na dobrovoljnoj osnovi. Na ovaj način bi se klubovi i infrastrukturno i kadrovski pripremili za punu i obavezujuću implementaciju od sezone 2019/20.

Ovim putem vam se još jedanput zahvaljujemo na inicijativi, te podržavamo sve prijedloge koji će voditi daljnjem unaprijeđenju promocije domaćeg takmičenja, kao i poboljšanju uslova rada za predstavnike medija”, navodi se u dopisu.

scsport.ba