Share

Pjaniću se ispunjava želja: Sarađivaće sa Zinedineom Zidaneom?

Veznjak torinskog Juventusa i reprezentacije BiH Miralem Pjanić (27) često je isticao kako mu je legendarni Zinedine Zidane jedan od fudbalskih idola.

Pjanić je, kao i većina njegove generacije, odrastao sa majstorijama ovog fudbalera, a uskoro bi Zidane mogao voditi bh. fudbalera u nove pobjede. Često je isticao da bi rado sarađivao sa legendom i sada bi mu se želja mogla ostvariti.

Kako navode italijanski mediji, Zinedine Zidane je jedan od kandidata za preuzimanje klupe Juventusa narednog ljeta. Navodno, legendarni Francuz bi mogao zamijeniti Massimilana Allegrija na klupi Stare dame, jer je italijanski stručnjak navodno dogovorio sve sa Chelseajem.

Zidane je već dvije godine na klupi Real Madrida. Sa ovim timom je osvojio apsolutno sve što je mogao, ali je izvjesno kako će na kraju sezone ipak napustiti redove Kraljeva.

Ako dobije posao u timu iz Torina, to će Zidaneu biti povratak među Bianconere. Dres ovog tima je nosio od 1996. do 2001. godine i doživio je zaista velike trenutke u torinskom gigantu.

Pored njega, kandidati za klupu Stare dame su Simone Inzaghi i Roberto Mancini.

sportsport.ba