Share

Povratak omalenog ali hrabrog bivšeg dvostrukog All-stara

Ovo ljeto će biti prijelomno u NBA ligi, za mnoge njene franšize i igrače. Jedan od igrača koji će imati pune ruke posla je i Isiah Thomas, 175 cm visoki razigravač za kojega se mnogi pitaju gdje je nestao nakon što je 2016. i 2017. upisao All-star nastupe.

I dok neki sve relativiziraju i njegov, rekli bi, instant uspjeh trpaju u kategoriju „u pravo vrijeme na pravom mjestu“ ili „poklopilo mu se“ kad pričaju o razdoblju u kojem je u Boston Celticsima pod Bradom Stevensom i igrama zavrijedio All-star selekcije, istina je malo drukčija.

Thomasa je pogodila teška obiteljska tragedija kada je u proljeće te 2017. njegova tek 22-godišnja sestra poginula u prometnoj nesreći. I dok je razboriti košarkaš javno davao do znanja da neće potonuti i kako nije tip osobe koja ide linijom manjeg otpora, te iako je u neposrednom razdoblju nakon ovog tragičnog događaja odigrao neke od najboljih utakmica u karijeri, logično je da je ova nesreća ostavila dubok negativan trag na njegov život, samim time i karijeru.

Kako nevolja ne dolazi sama, Thomas je baš u tom doigravanju zadobio ozljedu kuka, koju je u potpunosti zaliječio tek ovih dana. U međuvremenu je lutao, promijenio tri ekipe, zbog ozljede nije mogao doći ni blizu svojim izvedbama iz najboljih utakmica.

No ovih dana stižu lijepe vijesti. Thomas daje do znanja kako je zdrav, oran za trening i kako jedva čeka da se preseli u teretanu ovog ljeta, ne bi li udahnuo novu mladost svojoj karijeri.

NBA on ESPN

@ESPNNBA

Free agent Isaiah Thomas is hoping a full summer of being a “gym rat” will allow him to return to the form he displayed before hip surgery sidetracked his career. (via @wojespn) https://es.pn/2Lr0aA1 

Isaiah Thomas ‘excited to show what I can do again’

The former All-NBA guard is hoping a full summer of being a “gym rat” will allow him to return to the form he displayed before hip surgery sidetracked his career.

espn.com

1,780 people are talking about this

Njegova trenutna momčad, Denver Nuggetsi, obećali su mu strpljenje, a Isiah koji bi bio na tragu svojih igara iz navedenog razdoblja, bio bi odličan dodatak potentnom back courtu druge najbolje ekipe Zapada prošle sezone. Tada nije bio u punoj snazi, nije ni mogao biti, no u preko samo jednog ljeta je moguće radom nadoknaditi jako puno.

„Vratiti ću se na razinu na kojoj sam bio.“, toliko od njega što se riječi tiče. Mi smo sigurni da nisu prazne.

Isaiah Thomas

@isaiahthomas

All I need is one chance!!! Legit chance tho…. I’ll do the rest!!

10.7K people are talking about this

(foto: Reuters)

germanijak.hr