Share

Repešini Zmajevi odradili treninge u Finskoj, poznat sastav za sutrašnji okršaj u Espou

Košarkaška reprezentacija BiH konačno trenira u punom sastavu. Dakle, onih 12 košarkaša koji će sutra, u okviru 1. kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, biti u rosteru za meč protiv Finske.

Utakmica se igra u 18 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sportklub 1, u finskom gradu Espou, gdje su trenutno i smješteni Zmajevi.

Naša ekipa, na čelu sa selektorom Jasminom Repešom, danas je odradila dva treninga. Uigravane su akcije, prvi stručnjak Zmajeva pripremio je nekoliko taktičkih “klopki” za kolegu sa finske klupe, Henrika Dettmana.

Repeša insistira na snažnoj odbrani i tendenciji da se ispoštuje takozvani obavezni dio – skok, trka, presing… Mišljenja je, ukoliko taj segment naš tim ispoštuje, da pobjeda neće biti daleko.

Naravno, posebna pažnja će biti posvećena dvojici iskusnih bekova Petteriju Koponenu (Bayern) i Sasuu Salinu (Unicaja). Pokušat će ih se zaustavit na nekoliko načina, uspješno neutraliziranje ovog tandema čini polovinu posla…

Što se tiče našeg sastava, boje BiH sutra će braniti: Almir Hasandić, Elmedin Kikanović, Darko Talić, Adin Vrabac, Edin Atić, Džanan Musa, Milan Milošević, Jusuf Nurkić, Andrija Stipanović, Amar Alibegović, Aleksandar Lazić i Amar Gegić.

scsport.ba