Share

RK Konjuh u sjajnoj atmosferi savladao Borac i pokazao da će biti tvrd orah u završnici prvenstva

U prepunoj Gradskoj dvorani u Živinicama, Konjuh je rezultatom 30-25 nanio poraz rukometašima Borca, čime je dodatno zakomplikovao situacija u Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine.

Rukometaši Konjuha nisu večeras mogli doživjeti poraz od Borca predvođeni sjajnom domaćom publikom, koja je i pored poraza u Vogošći u prvom kolu doigravanja večeras došla da podrži svoj klub na domaćem parketu. Konjuh je silovito ušao u utakmicu i od rane faze je počeo lagano graditi prednost.

Tokom skoro cijelog prvog poluvremena, domaći su imali vodstvo, da bi u samom finišu poluvremena postigli gol za 16-12, što je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Banjalučani večeras definitivno nisu bili na svom maksimalnom nivou, a nakon utakmice protiv Izviđača u prvom kolu koju je također izgubio, Borac ni danas nije pružio adekvatan otpor svom domaćinu.

Praktično bez intenzivnije borbe u drugom poluvremenu, banjalučki tim je poražen rezultatom 30-25. Nakon dva kola takmičenja, Vogošća jedina ima maksimalan učinak sa dvije pobjede. Izviđač i Konjuh imaju po pobjedu i poraz pred međusobni duel u narednom kolu, dok Borac jedini ima dva poraza, oba doživljena u gostujućim utakmicama.

sport1.ba