Share

Robben produžio ugovor sa Bayernom

Potaknute akcijom pokrenutoj u Hrvatskoj u kojoj građani u sve više gradova pomažu doniranjem viška jakne onima kojima je potrebna tri Mostarke Stella Zelenika, Nina Zekić i Ana Lasić-Jovanović pokrenule su akciju i u svom gradu kako bi i Mostarci mogli pomoći sugrađanima koji nemaju.

Akcija je još uvijek u fazi realizacije, a stalci za jakne za početak su postavljeni u Splitskoj ulici, na trgu Musala, preko puta zgrade Spajalica, kod picerije Gusar i kod lokala Špago pub u naselju Zalik. Stalci će biti izloženi 24 sata svaki dan.

Mišljenja Mostaraca su podijeljena, pa su prema riječima inicijatorica, neki bili skeptični prema lokacijama za postavljanje, dok su drugi bez razmišljanja donirali stalke. One ipak ne odustaju i pozivaju građane da u što većem broju ostave viška jakne na stalke, a da oni kojima je potrebno bez ustručavanja uzmu sa stalaka.

Nadaju se da će se u budućnosti lokacije sa stalcima proširiti u gradu, i da će ova hvale vrijedna akcija proći bez problema i biti od pomoći Mostarcima kojima je najpotrebnije u ovim hladnim danima.

Podsjetimo, sarajevski volonteri pokrenuli su akciju “Imaš jaknu viška – ostavi, trebaš jaknu – uzmi”, a prethodno su akcije realizovane u Kaknju i Zenici.

vijesti.ba

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!