Share

Ronaldo: Manchester nije uradio ništa kako bi pobijedio

Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo nakon sinoćnje utakmice protiv bivšeg kluba Manchester Uniteda.

Iako je sredinom drugog poluvremena postigao vrlo lijep gol nakon asistencije Bonuccija, Ronaldov Juventus je na kraju poražen sa 2:1 i to golovima primljenim u posljednjim minutama meča.

Nakon susreta Ronaldo je rekao da Manchester nije zaslužio pobjedu i da je njegova ekipa trebala slaviti sa tri ili četiri gola razlike.

“Liga šampiona je posebno takmičenje gdje možete voditi, ali ne smijete se opustiti, jer je sve moguće. Dominirali smo 90 minuta, imali smo mnogo šansi, mogli smo postići tri ili četiri gola, ali opustili smo se i kažnjeni smo za to. Manchester United nije uradio ništa kako bi pobijedio. Ne možemo čak prilčati ni o sreći jer morate kreirati vlastitu, a u ovom slučaju smo mi našu poklonili njima”, rekao je Ronaldo koji se kasnije osvrnuo i na pogodak kojeg je postigao.

“Vidio sam snimak u svlačionici. Nisam ni znao da je to fantastičan gol, ali napravio sam dobar potez nogom i udario sam loptu snažno”, poručio je Portugalac.

sportsport.ba