Share

Ronaldo se emotivnom porukom oprostio od Real Madrida

Real Madrid objavio je danas da će Cristiano Ronaldo napustiti kraljevski klub nakon devet godina i karijeru nastaviti u dresu Juventusa.

Kraljevi su danas na svojoj zvaničnoj stranici potvrdili mnogobrojne špekulacije iz prethodnih dana o tome da će Ronaldo napustiti klub. Iz Real Madrida su poručili da je klub prihvatio ponudu Juventusa, te da će portugalski fudbaler nakon devet godina napustiti Santiago Bernabeu i potpisati za Staru damu.

Nakon što je ova vijest objavljena oglasio se i Cristiano Ronaldo emotivnom porukom za sve navijače Real Madrida. Portugalac je poručio da je najljepše trenutke karijer proveo u Realu, te da će mu ovaj klub zauvijek ostati u srcu.

“Ove godine u Real Madridu i gradu Madridu su bile najsretnije u mom životu. Samo imam osjećaj zahvalnosti za klub, za ovaj sport i ovaj grad. Mogu samo da se zahvalim svima na ljubavi i podršci koju sam imao. Ipak, vjerujem da je došao trenutak kada moram početi neki drugi put u svom životu i zbog toga sam zatražio od kluba da prihvati moj transfer. I zbog toga molim navijače da me pokušaju shvatiti”, poručio je Ronaldo, te nastavio:

“Devet fantastičnih godina je iza mene koje ću zauvijek pamtiti. Uživao sam u Realu, ali također je bilo ponekad i teško jer je to klub koji traži samo najbolje od tebe, ali nikada neću zaboraviti koliko sam uživao igrajući za ovaj klub. Imao sam sjajne saigrače na terenu i u svlačionici. Zajedno smo osvojili četiri Lige prvaka u pet godina, a na individualnom nivou pomogli su mi da ostvojim čak četiri Zlatne lopte i tri Zlatne kopačke.

“Real Madrid će uvijek ostati u mom srcu jer je to moja porodica i želim da se zahvalim svima, klubu, predsjedniku, direktorima, saigračima, tehničarima, doktorima, fiziotarapeutima i nevjerovatnim radnicima u klubu. Posebno se zahvaljujem navijačima i španskom fudbalu. Tokom ovih devet godina igrao sam protiv najboljih igrača. Znam da je vrijeme za novi izazov. Odlazim, ali ovaj dres, teren i Santiago Bernabeu će ostati dio mene. Hala Madrid”.

sportsport.ba