Share

Sarajevski borci najuspješniji na turniru ‘BJJ East European Open Championship’

Klub brazilske jiu-jitse BJJ Arena iz Sarajeva, proglašen je najboljim na međunarodnom turniru “Sarajevo BJJ East European Open Championship”, na kojem je učestvovalo 276 takmičara i takmičarki iz zemalja regiona, Turske, Švedske, Rusije, Čečenije, Njemačke i Austrije.

Drugo mjesto na takmičenju pripalo je “Brotherhoodu” iz Sarajeva, a treće Team Union BJJ Mirković, u čijem sastavu je i Akademija borilačkih vještina Bushido Sarajevo.

Turnir je treći put organizovala Akademija borilačkih vještina “Bushido”.

Sudilo se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari su bili raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije djece, juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira su bile borbe u apsolutnoj kategoriji, a učestvovali su i osvajači evropskih i svjetskih medalja, saopćeno je iz Akademije “Bushido”.

– Izuzetno smo zadovoljni kako je protekao turnir. Pokazali smo da rastemo iz godine u godinu i da je Sarajevo samo potvrdilo da je BJJ centar u regionu. Uvođenjem kategorija djece smo ostvarili naš prvobitni cilj, a to je popularizacija sporta i zainteresovanost djece i mladih za treniranje istog. Vjerujemo da ćemo naredne godine sve podići na još veći nivo i da ćemo uvesti još novina koje će doprinijeti razvoju BJJ-a u našoj zemlji – izjavio je trener u Akademiji borilačkih vještina “Bushido” Adi Kljaho.

Pobjednici apsolutne kategorije su Almir Kapić iz BJJ Arene Sarajevo (kategorija smeđih i crnih pojaseva), Benjamin Šehić iz Knights Bedem Team-a Sarajevo (kategorija ljubičastih pojaseva), Nedim Pleho iz Rio Grappling Cluba Sarajevo (kategorija plavih pojaseva) i Frane Mišetić iz Alliance BD Split.

federalna.ba/Fena