Share

Sejfić odličan u Mađarskoj: Nadam se da ću opet doživjeti ovacije u Skenderiji

Ismet Sejfić, povremeni košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, ponovo pruža odlične partije u Mađarskoj.

U posljednjim utakmicama u dresu Jaszberenyija posebno je bio dobar protiv Paks Atoma (20 poena, 18 skokova), te Soprona (23 poena, 24 skoka).

– Drago mi je da sam se vratio u pravu formu. Sportista uvijek može bolje, ali nekada nije sve ni do nas. Nadam se da moje igre neće proći nezapaženo i da ću se ponovo naći na spisku selektora Duška Vujoševića. Uvijek ću se truditi i davati maksimum, i nadati se da ću ponovo u najdražem dresu doživjeti prelijepe trenutke kao protiv Slovačke, kada sam nakon odlične partije doživio ovacije navijača u Skenderiji – kaže Sejfić.

Naš košarkaš bio je presretan zbog velikog uspjeha Nemanje Gordića, koji je sa Budućnosti pobjedom protiv Crvene zvezde, osvojio ABA ligu i izborio plasman u Euroligu naredne sezone.

– Gorda je bio nevjerovatan. On je ponos svih Bosanaca i Hercegovaca. Pratio sam utakmice i naprosto je “ubio” Crvenu zvezdu. Svi sportisti žive za takve trenutke u karijeri. Mislim da je potpuno zasluženo proglašen MVP-om finalne serije – istakao je Sejfić.

faktor.ba