Share

Slovenci pobjednici 5. međunarodnog rukometnog turnira u Bugojnu

Rukometaši Slovenije osvojili su naslov pobjednika na 5. međunarodnom rukometnom turniru u Bugojnu “Rukomet je moja budućnost”.

U uzbudljivoj i do samog kraja neizvjesnoj utakmici, koju je s tribina bugojanskog KSC-a pratio veliki broj gledatelja, svladali su reprezentaciju Poljske rezultatom 23:22.  Treće mjesto na turniru pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku – reprezentaciji Hrvatske, koja je slavila u utakmici protiv Austrije čiji su reprezentativci, nakon ovog poraza, zauzeli četvrto mjesto.  U duelu za peto, odnosno šesto mjesto na turniru, u kojem su se sastale reprezentacija Švicarske i Makedonije, bolji su bili Švicarci.  Reprezentativci Bosne i Hercegovine zauzeli su sedmo mjesto, nakon što su porazili reprezentaciju Katara.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je čuvar mreže reprezentacije Poljske Marek Bartosik.  Epitet najboljeg strijelca turnira dobio je reprezentativac Švicarske Michael Kusio, s 54 pogotka.  Za najboljeg igrača ovogodišnjeg turnira “Rukomet je moja budućnost” proglašen je reprezentativac Slovenije Domen Makuc.

sportske.ba