Share

Sprema se najveći revanš svih vremena: Khabib i McGregor bore se pred 100.000 navijača?

Sve ide u pravcu revanša između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora! UFC je konačno poslije nekoliko događaja koji su imali slab odjek, lošu gledanost i zaradu, imao borbu koja je donijela milione.

Duel Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova donio im je rekordnu zaradu, gledanost, auditorijum koji se brojao u milijardama, jer gotovo da nema osobe na planeti, koja je iole upućena u dešavanja u svijetu, a da nisu čuli bar nešto o borbi Rusa i Irca.

Sav haos koji se dogodio poslije borbe, kada je Dagestanac poslije “davljenja” McGregora i odbrane pojasa preskočio ogradu i zaletio se na tim irskog borca i izazvao optšu tuču u publici, možda je bacio mrlju na sport, ali je to upravo ono što će im dugoročno donijeti nove milione, jer sada svi čekaju novi duel Nurmagomedova i McGregora, prenosi telegraf.rs.

Irac je čak poručivao da je spreman da se bori u Rusiji protiv Nurmagomedova. Nema sumnje da bi, zbog hajpa oko borbe, kao i popularnosti MMA sporta u Rusiji, i stadion Lužnjiki bio rasprodat, ukoliko bi se najveći stadion u Moskvi pretvorio u oktagon ring.

Najveći ruski stadion bila bi prava arena za takvu borbu koju s nestrpljenjem, već sada čeka cijeli svet.

I sam Nurmagomedov je prije godinu dana pričao da bi njihov duel, ukoliko bi se održao u Rusiji, rasprodao stadion od 80.000 mjesta, a jedino Lužnjiki ima toliki kapacitet. Bila bi to borba koja bi oborila sve rekorde borilačkih sportova, gdje bi moglo da bude i preko 100.000 gledalaca i gdje bi se na toj borbi zaradile milijarde eura, prenosi telegraf.rs.

scsport.ba