Share

Šta je zapravo istina? Menadžer Bournemoutha govorio o Asmiru Begoviću

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe danas je govorio o Asmiru Begoviću, na kojeg nije računao u završnici sezone.

Begović je izgubio mjesto i na klupi u završnom dijelu sezone, pa su britanski mediji bili uvjereni da je na taj način bh. golmanu saopšteno da može da potraži novi klub na ljeto.

Iako ima dvije godine ugovora s Trešnjicama, sada je već i upitno da li će ostati u ovom timu u kojem je odlično branio na početku sezone, no u septembru je imao povredu i nije kasnije bio onaj pravi.

U januaru ga je na golu zamijenio Artur Boruc, da bi se u aprilu vratio na gol, međutim u susretima protiv Leicester Cityja i Burnleya se nije proslavio.

Ove sezone je ukupno branio 24 puta, svoju mrežu je sačuvao u pet navrata.

“Neke od stvari koje su izašle ove sedmice bile su potpuno netačne. Odlučili smo se Marca Traversa protiv Tottenhama, a Asmira smo odmorili. On je dobio posljednju sedmicu slobodno da provede vrijeme s porodicom, ali ništa zlonamjerno kao da je odigrao posljednju utakmicu za Bournemouth”, kazao je Howe, ali onda ipak ostavio mogućnost za transfer.

“Ko zna šta ljeto donosi za njega i nas, ali on je još uvijek vrhunski profesionalac”.

Begović na Ostrvu brani cijelu svoju karijeru, osim kratkotrajnog izgleda u belgijskijoj ekipi La Louviere 2005. godine. Branio je još za Portsmouth, Maccclesfield, Yeovil Town i Ipswich.

sportsport.ba