Share

Šuman zadovoljan nakon priprema: Dočekali su nas odlični uvjeti i gostoprimstvo

Naša muška rukometna reprezentacija u oktobru počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a s nama u grupi su Češka, Bjelorusija i Finska.

Selektor Bilal Šuman nije ni u junu sjedio skrštenih ruku. Imali smo probu u Mađarskoj, Maglaju i Brčkom i ocjena je da je i ovo bio pun pogodak.

“Obavili smo junske pripreme od 12 dana. Odigrali smo tri utakmice, dvije međusobno i jednu s Mađarskom, imali 15 treninga, a na okupu je bilo 28 igrača”, rezimirao je Bilal Šuman, selektor naših rukometaša.

Šuman ističe da RSBiH nije imao nikakvih troškova za ovu akciju, što je dobar znak da mnogi u svojim sredinama žele vidjeti rukometne „Zmajeve“.

“U saradnja sa našom Zvjezdanom Nedić i Brčko distriktom osigurane su nam pripreme od četiri dana u ovom gradu. Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić nam je osigurao pet dana priprema u Maglaju. Selektor Mađarske Ljubomir Vranješ u dogovoru sa mnom osigurao nam je tri dana boravka u Budumpešti, gdje smo igrali prijateljsku utakmicu s ovom reprezentacijom”, rekapitulirao je Šuman posljednju akciju.

Selektor je istakao veliko gostoprimstvo gdje god da je došao naš tim.

“Osim odličnih uslova, naišli smo zaista na ljude koji žele da pomognu. Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj i firma „Bontex“ obezbijedili su 30 košulja za naš tim, tako da će reprezentacija biti u novom dres-kodu za putovanja u oktobru”.

“Alen Karić, vlasnik fabrike „Kismet“, koja radi odijela za „Armani“, počastio je reprezentaciju sa 30 odijela. Posjetio nas je u Maglaju i bez ikakvih uslova, onako od srca, počastio je našu državnu selekciju. Hvala svima i ovo su pozitivne stvari, koje trebaju da se znaju”, kazao je Šuman.

Rsbih.ba

scsport.ba