Share

Talijanski mediji:Roma odbila Džekin prijedlog, ponuđen drugom klubu!

Naš reprezentativac Edin Džeko, koji je član Rome od 2015. godine čini se, barem prema pisanju Talijanskih medija broji zadnje sedmice u ekipi Rome.

Iako je u jučerašnjem meču Rome protiv Udinesea Džeko pogotkom riješio utakmicu u kojoj Roma nije briljirala,Tuttomercato piše kako je Džeko tražio od Rome produženje ugovora do 2022. godine uz platu od pet miliona eura, ali je taj prijedlog odbijen jer u Romi smatraju da bi ta plata bila prevelika za jednog 33-godišnjaka.

Nakon toga isti izvor tvrdi da je Džeko ponuđen Interu. Milanski klub za sada nema namjeru platiti 20 miliona eura koliko Roma traži za igrački karton iskusnog napadača. Jedini način da popularni Dijamant završi u redovima Nerazzurra je da Roma smanji svoje zahtjeve.

Glavni konkurenti Interu su trenutno Shanghai Sipg i West Ham. Kinezi su za Džeku zimus nudili 18 miliona eura te trogodišnji ugovor vrijedan sedam miliona po sezoni, ali se Sarajliji nije išlo na Daleki istok.

Izvjesnije je da će se najbolji strijelac u historiji bh. reprezentacije vratiti u Premiership. West Ham je spreman ispuniti Džekine zahtjeve, a Čekićari su Romi ponudili između 10 i 12 miliona eura.

Gdje će naš dijamant nastaviti karijeru ostaje da vidimo, a vjerujemo da nećemo baš dugo čekati za rješavanje te sage.

Tekma.ba