Share

Uoči početka nove sezone: Sandra Perković prvi put u karijeri trenira u inozemstvu

Uoči početka nove sezone i odlaska u Stockholm na miting Dijamantne lige, dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska i peterostruka europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković prvi put u karijeri trenira izvan Hrvatske.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković najavila je kako s 30. svibnjom otvara svoju novu sezonu za tekuću 2019. godinu nastupom na Dijamntnoj ligi u Stockholmu.

Krajem rujna i početkom listopada Sandru očekuje Svjetsko prvenstvo u Dohi.

“Nakon Moskve i Lonodna, želja mi je i u Dohi obraniti svoju titulu i po treći put postati svjetska prvakinja”, poručila je Perković.

Istaknula je kako joj predstoji teška sezona jer je čitava podređena olimpijskim igrama, ali i zbog činjenice da se Svjetsko prvenstvo u Dohi održava s dva mjeseca odgode zbog vrućina i loših uvjeta za nastupe koji će se održavati u večernjim satima.

Kvalifikacijski nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi Sandra će imati predvečer, u 18 sati, 2. listopada, a ako prođe u finale, kako očekuje, nastupit će 4. listopada u 21 sat.

Perković je najavila kako postoji mogućnost završetka suradnje sa trenerom Edisom Elkasevićem 2020. godine, jer je Elkasević dobio ponudu iz inozemstva.

“Dobro sam se pripremila, prvi put sam imala pripreme u Americi, prvi put u svojoj karijeri napustila sam Lijepu našu Republiku Hrvatsku. Odlučila sam se za taj korak i mislim da sam našla novo mjesto za trenirati za olimpijske igre sljedeće godine”, rekla je Perković.

“Ono što me očekuje u Tokiju može biti povijesno, ne smije i neće biti mjesta za greške”, zaključila je.

Sandra Perković je potvrdila kako se osjeća odlično, fizički i psihički, te kako je u treninzima ne ometaju nikakve ozljede.