Share

Varešanović: Neka Sarajevo titulu slavi protiv Zvijezde 09, a ne protiv nas

Pred nama je najznačajnija utakmica sezone i protiv Sarajeva ulazimo u meč s namjerom da proslavimo pobjedu – rekao je trener Tuzla Cityja Mirza Varešanović na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli.

Susret se igra na stadionu Budućnosti u Banovićima, jer na Tušnju u isto vrijeme igra Sloboda protiv Krupe, ekipe od koje Varešanovićeva ekipa pokušava pobjeći na tabeli, spašavajući svoj status u premijerligaškom društvu.

„Pred nama je najznačajnija utakmica sezone i meč protiv Sarajeva u kojem želimo da proslavimo pobjedu i definitivno osiguramo opstanak. Protivnika respektujemo, ali smo spremni da idemo na pobjedu. Sarajevu od srca želim da osvoji titulu, ali ne u Banovićima. Neka je osvoje na Koševu protiv Zvijezde 09“, rekao je Varešanović.

Nije govorio o stanju u ekipi i igračima s kojima želi „oboriti na koljena“ tim u kojem je ponikao i stekao afirmaciju.

„Igrat će najspremniji i koji će dati sve od sebe da dođemo do tri boda“, naglasio je trener tima iz Simin Hana.

U nekim varijantama Tuzla City bi ostao u ligi i s porazom, ali ako Sloboda pobijedi Krupu. Ali, u klubu kažu da ne kalkuliraju s rezultatima drugih ekipa, nego misle samo na duel s vjerovatnim novim prvakom države.

„Sarajevo je najteži mogući protivnik, ali smo i mi svjesni da pobjedom rješavamo sve svoje probleme. Imamo smjernice kako treba da se postavimo protiv budućeg prvaka i znamo šta treba uraditi da bismo došli do pobjede“, pun optimizma rekao je prvi strijelac ekipe, Vojo Ubipaprip.

Utakmica Tuzla City – Sarajevo igra se sutra u Banovićima od 17 sati.

federalna.ba/Fena

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!