Share

Veliki skok Zmajeva na novoj FIFA rang listi

Nakon pobjeda nad Sjevernom Irskom i Austrijom, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na novoj FIFA-inoj rang listi napredovala je za pet pozicija i trenutno je 34. selekcija svijeta.

Sjajni nastupi naše selekcije u Ligi nacija i dvije pobjede u novom UEFA-inom takmičenju nisu ostale nezapažene, pa zato napredak od pet pozicija ne treba da čudi.

Trijumfi nad Sjevernom Irskom u Belfastu, odnosno nad Austrijom u Zenici od velikog su značaja za samopouzdanje našeg nacionalnog tima, ali i zbog rankinga po kojem će reprezentacije biti razvrstane u šešire pred žrijeb kvalifikacija za EURO 2020.

Jednu poziciju iza nas nalazi se selekcija Srbije koja je napredovala za samo jedno mjesto nakon mršavog trijumfa nad Litvanijom i remija sa Rumunijom u Beogradu u okviru svoje grupe u Ligi nacija.

Viceprvaci svijeta i naši zapadni susjedi Hrvati ostali su na visokoj četvrtoj poziciji i pored debakla od Španije (6:0) u novom UEFA-inom takmičenju.

Što se tiče naših rivala u grupi, selekcija Austrije zauzima 24. poziciju, dok su Sjeverni Irci također ispred nas na 28. mjestu.

sportsport.ba