Share

Vijesti iz Engleske nagovještavaju transfer Edina Višće

Sjajni krilni bh. reprezentativac Edin Višća će skoro pa sigurno na ljeto napustiti Tursku.

Višća se sa Bašakšehirom bori za titulu u Turskoj, a sjajne igre ove, ali i proteklih sezona neće proći nezapaženo. Bh. reprezentativac povezuje se već neko vrijeme s brojnim klubovima i sve su prilike da će napustiti Bašakšehir.

Da se Bašakšehir sprema na život bez Višće, sugeriše i vijest iz Engleske da je tamošnji Hull City spreman da pusti 30-godišnjeg Kamila Grosickog u Bašakšehir.

Turski klub želi da kupi Poljaka koji je zabio devet golova uz 12 asistencija tokom ove sezone Championshipa, a zanimljivo da igra na lijevom i desnom krilu, čime bi istanbulski klub dobio zamjenu za nekadašnjeg asa Željezničara.

Bašakšehir ima gomilu zvijezda poput Adebayora, Robinha, Dembe Ba… pa bi Grosicki zasigurno želio i sam da zaigra u takvom društvu i u jednoj od jačih liga Evrope, a još kada se zna da će Bašakšehir igrati Ligu prvaka i da klub raspolaže velikim budžetom…

A što se samog Višće tiče, za njega se zanima Fenerbahče, ali je pitanje ima li ovaj velikan novca za njegov transfer. Poznato je da je Fener posljednjih dvije godine u žestokom padu, pa ove sezone jedva da se izborio za opstanak u društvu najboljih turskih timova.

Turski mediji tvrde da su alternativu u Feneru pronašli u Vedatu Muriqiju, kosovskom reprezentativcu koji igra u turskom Rizesporu i daleko je jeftiniji od bh. reprezentativca.

sportsport.ba

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!