Share

Vlasnik Rome odlučan: Nema šanse da prodamo Džeku

Bh. napadač Edin Džeko će, po svemu sudeći, i naredne sezone nastupati za Romu, čiji je glavni igrač i daleko najzaslužniji čovjek za uspjehe ovog kluba u Ligi prvaka koji su premašili sva očekivanja.

Ove sezone je Džeko postigao 20 golova, što je dosta manje nego prošle kada je zabio 39 pogodaka, ali usudit ćemo se da kažemo da su neki od ovosezonskih bili daleko važniji za Romu od onih koje je zabijao lani.

To se, uostalom, ogleda i u rezultatima Rome koja se plasirala u polufinale Lige prvaka, a Vučica sasvim sigurno ne bi bila među četiri najbolje ekipe Evrope da Džeko u ovom takmičenju nije postigao čak šest pogodaka.

Da u Romi računaju na našeg napadača i u budućnosti najbolje govori izjava vlasnika Rome Jamesa Pallotte, koji je inače i suvlasnik Boston Celticsa.

“Mi smo jedan od najvećih klubova u Evropi i nema šanse da prodamo Džeku i Alissona”, rekao je Pallotta, koji je dodao da za sada nema konkretnih ponuda za ovu dvojicu igrača.

James Pallotta je slično govorio i za Miralema Pjanića te Mohameda Salaha, pa su na kraju obojica igrača odlazili iz Rome, ali čini se da je ovoga puta čvrsto odlučio da zadrži najbolje igrače na okupu i za narednu sezonu.

Sasvim je sigurno da interesa drugih klubova za Džeku i Alissona neće manjkati, ali su Romini planovi vezani za ovu dvojicu fudbalera i više nego jasni.

sportsport.ba