Share

Xhaka i Shaqiri dobijaju po dva meča suspenzije?

Vezni fudbaleri reprezentacije Švicarske Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri mogli bi biti kažnjeni nakon kontroverznih proslava golova protiv reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Podsjetimo, nakon pomenute utakmice u kojoj je Švicarska pobijedila sa 2:1, FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv pomenutog dvojca zbog pokazivanja albanskog orla, a BBC prenosi kako se njih dvojica suočavaju sa suspenzijom od dvije utakmice.

Dakle, to bi značilo da neće igrati u posljednjem kolu protiv Kostarike, kao ni u eventualnoj osmini finala, ako se Švicarska tamo nađe. Iz Fudbalskog saveza Švicarske smiruju situaciju te su na vanrednoj press konferenciji poručili kako su i ranije imali sličnu situaciju i da navijači ne trebaju biti previše pesimistični. Inače, odluka oko ovog slučaja bi trebala biti donijeta sutra.

Podsjetimo, iako je pobijedila reprezentaciju Srbije, Švicarska se još uvijek nije plasirala u osminu finala jer sada ima četrii boda, baš kao i Brazil, dok Srbija ima samo bod manje. Švicarcu u posljednjem kolu igraju protiv Kostarike i svakako da moraju pobijediti kako bi bili sigurni putnici u knock-out fazu.

Za njih bi sigurno bio veliki hendikep ukoliko ostanu bez pomenutog dvojca u posljednjem meču grupne faze jer se vjerovatno radi o njihovim ponajboljim igračima.

sportsport.ba