Share

Zdravko Mamić uvredama častio novinare u Međugorju

Zdravko Mamić koji se posljednjih nekoliko mjeseci nalazi u Međugorju gdje se takoreći drži na sigurnom od hrvatskog pravosuđa koje ga je nedavno osudilo na zatvorsku kaznu je ponovno pokazao svoju promjenjivu narav.

Na pressici organiziranoj u hotelu “Villa Regina” u Međugorju u kojemu Zdravko Mamić od prebjega u našu zemlji u živi, alfa i omega zagrebačkog Dinama je više od sat vremena govorio o suđenju koje je prema njegovim navodima montirano i izrežirano u cilju njegovog rušenja.

Pokazivao je Mamić svoje žalbe koje su navodno uvažene i između ostalog se nekoliko puta dotakao najboljeg igrača Svjetskog prvenstva Luke Modrića. Između ostalog, Mamić je rekao da bi Modrić večeras, ukoliko bude izabran za dobitnika Zlatne lopte, poslije svoje obitelji trebao zahvaliti baš njemu, čovjeku koji je najviše vjerovao i ulagao u njega.

Spomenuo je Zdravko i kako uživa u Bosni i Hercegovini i kako je otkad je u našoj zemlji podijelio “više autograma nego svi bosanskohercegovački celebrityji zajedno”. Dotakao se i svoje vjere koja je, otkad boravi u Međugorju, otišla nekoliko levela više te izjavio kako moli nekoliko krunica dnevno te zna skoro svaku molitvu napamet. U nekoliko navrata se Mamić usporedio i sa samim Isusom Kristom aludirajući da je muka kroz koju prolazi slična ili jednaka patnji kroz koju je prošao Sin Božji.

Nakon monologa došla su na red novinarska pitanja gdje Zdravko Mamić nije birao sredstva za uvrede

No, kada su krenula novinarska pitanja nastao je općepoznati kaos koji kao po običaju prati njegove press konfenrencije, te se njegove izjave o velikom napretku u vjeri i nisu baš uklopile u situaciju koja je nastala izazvana pitanjima koja mu se nisu svidjela.

Kolegicu s Indexa je nazvao monstrumom i smećem a posebno ga je iz takta izbacilo pitanje kolege jednog bh portala koji je Mamića pitao da li su točne inf. da se Mamić spremao na bijeg i iz Međugorja te da je jedno jutro u predvorju hotela plakao i dijelio novac uposlenicima. Na to pitanje Mamić je uzvratio jako vulgarno i kolegi rekao : “Imam i ja informacije da ti pušiš muškarcima”, pa mi reci je li to točno, na što novinar kojem je vulgarna uvreda bila upućena nije ostao dužan te je jednakom mjerom uzvratio. Tim se ružnim riječima i završio press Zdravka Mamića koji se već po nekom ustaljenom običaju morao završiti u duhu puno drukčijem nego je prvobitno zamišljen.

sportsport.ba