Share

Zmajice ipak ne idu na EP: Triler u pet setova pripao Rumunkama

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH nije se uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo. Zmajice su u okviru 6. kola grupe F kvalifikacija za EP u Sportskoj dvorani u Lukavcu poražene od Rumunije rezultatom 2:3 u setovima (17:25, 25:19, 25:21, 17:25, 9:15).

Našoj reprezentaciji bio je potreban trijumf da se domognu smotre najboljih evropskih selekcija, ali već nakon prvog seta bilo je jasno da je pred Zmajicama veoma težak zadatak.

Prvi set Rumunke su dobile sa 17:24, ali u drugom je uslijedila mnogo bolja igra bh. odbojkašica koje su na krilima sjajne Dajane Bošković stigle do poravnanja rezultatom 25:19.

Treći set se dugo “lomio”, ekipe su se smijenjivale u vodstvu, ali sredinom seta naš tim je zaigrao bolje i stekao je značajnu prednost. U tim trenucima briljirala je Edina Selimović, te smo sa 25:21 stigli do vodstva od 2:1 i samo na korak do sna.

Ipak, Rumunke se nisu obeshrabrile i četvrti set su odigrale veoma staloženo i kvaliteno. Vodile su tokom cijelog njegovog toka i sa 17:25 izborile su odlučujući peti set.

Nažalost, iskusnije Rumunke su bile bolje i u petom setu sa 9:15 i domogle su se EP-a, dok je našim reprezentativnim selekcijama sreća okrenula leđa po ko zna koji put i u ovome slučaju.

Evropsko prvenstvo počinje 23. avgusta, a domaćini su četiri zemlje – Mađarska, Poljska, Slovačka i Turska.

scsport,ba

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!